Tabungan Properti dari PLI, Untuk Masa Depan Yang Pasti

“Atap aja kalau bocor pasti nyebelin. Ini tabungan! Uang yang susah payah kita kumpulin… Eeeeeh, ikut-ikutan bocor. Uh, nyebelin banget!!!”

Sebenarnya ini alasan saya yang agak dibuat-buat, kenapa akhirnya saya (dan mungkin juga sebagian orang yang lain) tidak mau menabung. Kenapa? Soalnya seringkali uang tabungan saya di bank yang tidak seberapa itu malah berkurang karena adanya biaya administrasi.

bukutabMemang sih, biaya administrasinya jauh lebih kecil kalau dibandingkan dengan bunga yang diperoleh dari bank. Tapi semakin besar uang yang kita tabung, tentunya biaya administrasi yang dipotong dari tabungan juga semakin besar. Buat saya yang perhitungan banget, bukankah lebih baik dan lebih menguntungkan kalau saja uang saya tetap bertambah dan tidak ada yang namanya biaya administrasi? Belum lagi, sebetulnya suku bunga tabungan itu kecil. Untuk tabungan dengan besar > = Rp 1 juta sampai Rp 50 juta, tabungan kita hanya mendapatkan suku bunga 0,9 (% pa).

Selain soal potongan biaya administrasi, saya juga punya masalah lain dengan tabungan. Sudah bukan rahasia lagi kalau banyak orang yang mengeluh karena kesulitan menabung, padahal penghasilan mereka lebih dari cukup. Nah, saya sendiri seringkali mengalami ini. Merasa punya uang lebih dan belum ada keperluan penting saat ini, akhirnya uangnya malah saya tabungkan di mall. Eh, ini sih shopping, bukan nabung hahaha

Belum lagi urusan halal haram bunga bank yang juga saya jadikan pertimbangan. Seperti yang kita tahu, menurut agama yang saya anut, bunga bank ini termasuk haram. Soal ekonomi syariah yang kemudian sekarang sedang berkembang di Indonesia pun, kurang bisa diandalkan. Tapi saya tidak akan membahas ini lebih jauh, karena jujur saja pemahaman saya tentang hal ini masih kurang.

Karena alasan-alasan itulah akhirnya uang yang seharusnya bisa ditabung malah dialokasikan untuk keperluan lain yang sebetulnya gak perlu-perlu amat. Padahal saya sangat tahu, kalau menabung itu penting buat masa depan saya dan juga masa depan keluarga saya.

Masih belum tahu, kenapa menabung itu penting?

Alasan utama kenapa menabung itu penting tentu saja demi masa depan yang lebih baik. Tidak sedikit orang yang memiliki prinsip, “Apa yang didapatkan sekarang, habiskan sekarang. Bagaimana dengan besok? Ya besok lagi saja!”

Padahal siapa yang bisa memprediksi masa depan? Tentu saja tidak ada.

Sekarang coba kita lihat keadaan sekitar 20 tahun yang lalu. Saat itu dengan uang senilai Rp. 200,- kita sudah bisa membeli bakso komplit. Saya masih sangat ingat lagu Tukang Bakso yang dibawakan oleh Melissa, penyanyi cilik yang tenar pada masanya (ketauan banget sih tuanya 😀)

Abang tukang bakso, mari-mari sini aku mau beli… Abang tukang bakso, cepat donk kemari sudah tak tahan lagi… Satu mangkok saja, dua ratus perak yang banyak baksonya…

Anak-anak saya juga tahu lagu ini, dan mereka terheran-heran.

“Mah, bakso apaan tuh koq cuma 200-an???”

Ya, sekarang harga bakso termurah di sekitar rumah saya Rp. 8.000,- per mangkok. Dalam waktu 20 tahun harga bakso melejit menjadi 40x atau 4000%. Bayangkan jatuhnya nilai mata uang Rupiah, lalu bayangkan bagaimana dengan 20 tahun yang akan datang? Dengan uang Rp. 8.000,- apa yang bisa kita dapatkan?

Ini baru soal bakso, belum menyangkut kebutuhan premier. Bagaimana dengan urusan sandang, pangan, papan, kesehatan, pendidikan, dan juga biaya tidak terduga di masa depan? Membandingkan nilai uang 20 tahun yang lalu dengan saat ini dan kemudian dengan masa depan? Hiy… Sepertinya menyeramkan ya!

Agar kita bisa mendapatkan masa depan yang lebih baik, tentunya juga harus dipersiapkan dengan sebaik-baiknya, bukan hanya ditunggu.

Mempersiapkan masa depan salah satunya bisa saja dengan menabung. Sayangnya menabung tidak selalu bisa mengejar laju inflasi. Jadi meski dengan menabung uang kita bertambah, tapi seiring berjalannya waktu, nilai uang yang kita tabung justru malah turun tergerus inflasi.

Berdasarkan data dari Bank Indonesia, tingkat inflasi dari tahun 2011 sampai tahun 2013 cenderung naik. Tahun 2013 sendiri tingkat inflasi berada di angka ±8%.

Tingkat Inflasi 2011-2013, Sumber : Bank Indonesia

Tingkat Inflasi 2011-2013, Sumber : Bank Indonesia

“Bila anda menabung Rp 100 juta sekarang dengan tingkat inflasi 8 persen seperti tahun lalu maka nilai uang anda dalam 5 tahun menyusut sebesar 45 persen atau tinggal Rp 55 juta rupiah,” kata Victor Irawan, Komisioner PT PLI.

InflasiSungguh nilai uang yang bukan sedikit bagi saya. Bertambah lengkaplah alasan kenapa saya tidak mau menabung.

Terus kalau bukan ditabungkan, gimana caranya agar jumlah dan nilai uang kita bisa bertambah?

Investasi adalah jawaban yang pasti. Secara sederhana dapat dikatakan investasi adalah cara menabung yang lebih cerdas dan bijak, dengan tujuan utama mengalahkan laju inflasi. Bagi kebanyakan orang investasi dilakukan untuk mencapai tujuan finansial yang bersifat jangka panjang. Contoh investasi adalah pembelian berupa aset finansial seperti obligasi, saham, asuransi. Dapat juga pembelian berupa barang seperti mobil atau properti seperti rumah, apartemen atau tanah.

Kondisi ekonomi saat ini sedang tidak menentu. Hal ini dapat terlihat dari melemahnya nilai tukar rupiah terhadap mata uang dolar Amerika Serikat (USD) dan adanya kecenderungan pasar yang menanti hasil Pemilu 2014. Sementara itu di pasar komoditi, nilai emas mengalami penurunan yang cukup signifikan dari US$ 1900 per troy ons menjadi hanya sekitar US$ 1200 saat ini. Sebaliknya, sejumlah pakar memprediksi bahwa investasi yang akan tetap menjadi pilihan para investor di tahun 2014 adalah properti. Bahkan, seorang pakar properti dalam bukunya ”Sunrise Property” mengatakan bahwa 2014 adalah tahun booming property. (Sumber : Pikiran Rakyat)

Prioritas Land Indonesia, sebuah perusahaan properti yang enerjik mengeluarkan gagasan untuk mereka yang berniat untuk menabung sambil berinvestasi tanpa ancaman resiko rugi. Gagasan itu adalah Gerakan Menabung Properti.

Tabungan Properti

Tabungan Properti

Gerakan Menabung Properti ini dilakukan untuk mengedukasi masyarakat tentang cara menyimpan dana dengan cerdas agar nilainya tidak berkurang meski terjadi inflasi.

Sebagai ilustrasi, bila saat ini membeli properti seharga Rp 300 juta, kenaikan harga setiap tahunnya sebesar tiga kali inflasi. Jadi, jika inflasi 8%, maka dalam  lima tahun mendatang nilai propertinya akan menjadi sekitar Rp 660 juta (dengan penghitungan, inflasi 8% x 3 x 5 x Rp 300 juta). Artinya nilai tabungan bukannnya berkurang, tetapi bertambah.

Tapi kan properti itu mahal, nabungnya juga susah donk?

Nah, ini yang jadi ganjalan saya selama ini. Ingin sih memiliki properti sebagai tabungan masa depan. Tapi kan properti itu gak ada yang murah. Apalagi properti yang terletak di lokasi strategis. Pastinya harganya juga selangit.

Untuk bisa memiliki satu unit apartemen di kawasan Serpong setidaknya kita harus mengeluarkan uang sebesar Rp. 300 juta. Kalau mau dicicil, setidaknya harus punya uang muka 60-100 juta. Yassalam saja deh kalau begitu.

Untungnya Gerakan Menabung Properti yang digagas oleh Prioritas Land Indonesia ini bukan hanya sekedar gagasan. Prioritas Land Indonesia juga menyediakan fasilitasnya, yaitu K2 Park, apartemen mewah di Gading Serpong.

Mengenal K2 Park Lebih Dekat

Sukses dengan proyek-proyeknya terdahulu seperti  Majestic Point Villas di Nusa Dua, Bali, Majestic Point Apartment di Serpong, dan juga Majestic Water Village di Uluwatu, Bali, dan juga  Indigo @ Bekasi ApartmentPrioritas Land Indonesia kembali hadir dengan proyeknya yang prestisius.

Superblok K2 Park adalah proyek terbaru milik Prioritas Land Indonesia yang memiliki desain unik dan menarik. Adalah Ark Desain yang merancang K2 Park dengan inspirasi Gunung Zhang Jia Jie, Hunan, China, sebuah gunung yang mirip dengan latar pembuatan film 3D Avatar.

Desain K2 Park Terinspirasi dari Film Avatar

Desain K2 Park Terinspirasi dari Film Avatar

Presiden Direktur Prioritas Land Indonesia, Marcellus Chandra mengatakan proyek yang dikembangkan memang dirancang secara arsitektur yang unik dan menarik. “K2 Park memiliki lingkungan yang mendukung gaya hidup kaum muda, keluarga muda, ataupun mahasiswa sehingga menciptakan symphony yang harmonis.”

Hal ini sesuai dengan konsep The Symphony of Living yang diusung oleh K2 Park.

The Symphony of Living K2 Park

The Symphony of Living K2 Park

K2 Park merupakan sebuah kawasan mixed-use development yang hadir dengan konsep sunken plaza dengan pusat perbelanjaan bawah tanah.

Sunken Plaza K2 Park

Sunken Plaza K2 Park

Residensial diatas lahan seluas 3 hektar. Dengan total lebih dari 2500 unit dirancang untuk mendukung kelestarian lingkungan dengan dibuatnya barisan water pods menyerupai pepohonan di sepanjang jalur pedestrian hijau, lengkap dengan fasilitas-fasilitas mewah dan berkualitas.

Water pods K2 Park

Water pods K2 Park

K2 Park berada di lokasi yang strategis, dikelilingi pemukiman elit, area komersial dan juga mall, serta memiliki akses yang mudah ke jalan tol.

Lokasi K2 Park

Lokasi K2 Park

K2 Park memiliki 4 tower apartemen yang berisi dari 2.500 unit, 1 tower perkantoran hibrid (jual dan sewa) education tower, dan 1 tower hotel.

4 tower apartemen K2 Park tersebut adalah sebagai berikut:

  • Tower Arkose
  • Tower Scoria
  • Tower Minette
  • Tower Moraine

K2 Park juga dilengkapi dengan berbagai fasilitas, diantaranya :

  • Educational complex (sekolah sekretaris, sekolah musik, dan sekolah public relation) / office tower,
  • Fasilitas pendukung untuk para murid di dalam kompleks (cafe, mini market, salon, restoran),
  • Lifestyle Sunken Plaza Mall K2 park,
  • Hotel K2 Park,
  • Elevated swimming pool,
  • Water pods ( Berfungsi sebagai Artificial Tree (Pohon buatan) yang akan menampung air hujan, juga sekaligus menjadi peneduh dari terik matahari ),
  • Shuttle bus ke area hunian sekitar,
  • Pedestrian walk.

Biar lebih jelas, keunikan K2 Park ini bisa kita simak di video berikut ini :

Keuntungan Menabung Properti di K2 Park

Menabung properti di K2 Park menghasilkan banyak keuntungan sekaligus yang tidak dimiliki oleh instrumen investasi atau tabungan lainnya.

Sebelum bicara keuntungan di masa depan, K2 Park sudah menawarkan keuntungan yang langsung diperoleh begitu konsumen memutuskan membeli unit di K2 Park, yaitu:

  • Harga relatif murah

Menurut Iwan Purnama, Direktur Marketing PT PLI, harga apartamen di daerah Gading Serpong saat ini sudah mencapai Rp 17 juta –  Rp 20 juta per meter persegi. Namun untuk proyek K2 Park, pihaknya menawarkan harga perdana Rp 11 juta per meter persegi.

Konsumen cukup menabungkan uang sebesar Rp6 juta  per bulan, maka uang akan aman dari inflasi. Selain itu, dengan membeli apartemen K2 Park, konsumen juga diberi kesempatan untuk memiliki sebuah rumah secara gratis,” pungkas Iwan

  • Program libur bayar

Pembeli bisa membayar uang muka (down payment) sekarang, kemudian libur bayar selama tiga tahun dan pelunasan dapat dilakukan pada bulan ke-37.

Nice Payment K2 park

Nice Payment K2 park

  • Double Bonus

Selain berada di lokasi yang sangat strategis dan berada di kawasan yang sudah berkembang pesat, pembeli juga memiliki kesempatan mendapatkan promo “Beli apartemen bisa dapat rumah

Sekarang mari kita bicarakan masa depan yang lebih pasti bila kita mengikuti Gerakan Menabung Properti di K2 Park ini.

Menurut pengamat properti, Ali Tranghanda, di antara sejumlah kawasan penyangga Ibu Kota seperti Bekasi, Bogor, dan Serpong, kawasan Serpong saat ini menjadi kawasan penyangga yang paling menjadi primadona. Hal ini terjadi karena Serpong memiliki akses tol yang banyak dibanding Bogor dan Bekasi. Akibatnya harga perumahan di Serpong pun ikut naik. Tingginya animo pembeli yang kebanyakan end user membuat harga landed house di kawasan Serpong berada di kisaran Rp 1 miliar ke atas. Angka ini sudah terlalu tinggi dibandingkan dengan Bogor dan Bekasi. Akibatnya, masyarakat pun bertransformasi memilih untuk tinggal di apartemen. (Sumber : Okezone)

K2 Park sendiri berada di area yang berkembang sangat pesat dan dikelilingi pemukiman elit, di mana harga rata-rata tanah mencapai 15 – 30 juta per m2, dengan harga rumah untuk luas 240 m2 rata-rata Rp 3.8 M. Harga properti di Serpong dalam 5 tahun sejak 2007 meningkat signifikan, dari harga rumah Rp 1 M di 2007 sekarang menjadi Rp 3.8M.

Harga K2 Park setelah jadi diperkirakan mengalami potensi kenaikan sebesar 70-100% dalam 3-4 tahun. Wow… jelas ini adalah tabungan yang sangat menguntungkan!

Growing Investment K2 park

Growing Investment K2 park

Value yang ditawarkan oleh K2 Park tidak cukup sampai di sini, karena  bila unit apartemen yang kita miliki disewakan maka kita akan mendapatkan keuntungan dari harga sewa apartemen.

Gagasan Prioritas Land Indonesia ini memang cerdas. Kekurangan investasi properti karena likuiditasnya yang rendah mampu diminimalisir dengan nilai harga sewa yang tinggi, mengingat K2 Park berada di lokasi yang sangat strategis. Tidak heran kalau Prioritas Land Indonesia kembali mendulang sukses di proyek teranyarnya ini.

Kesuksesan Prioritas Land Indonesia menggagas Gerakan Menabung Properti ini terbukti dengan terjualnya 1 Tower Arkose yang memiliki 600 unit apartemen hanya dalam waktu 2 pekan!

Masih mau ketinggalan menyiapkan masa depan yang pasti lebih baik?? Jangan sampai ketinggalan lagi ah! Siap-siap yuk menyambut pre-launching 3 Tower K2 Park lain yang akan segera dipasarkan dalam waktu dekat ini.

Untuk mendapatkan informasi lebih banyak tentang proyek-proyek Prioritas Land Indonesia, silahkan kunjungi websitenya di sini, atau fanspagenya di Official Prioritas Land Indonesia. Kalau mau lebih jelas lagi, datang langsung ke kantornya di sini :

PT. PRIORITAS LAND INDONESIA Ruko Paramount Blitz Jln Raya Kelapa Dua Blok A no 20 Gading Serpong – Tangerang 15810 Telp : (021) 36000 701 – 702 Fax : (021) 21 36000 703


Referensi :

Disclaimer : Tulisan ini diikutsertakan pada “BLOG CONTEST PRIORITAS LAND INDONESIA Tahap 4″. Isi di luar tanggung jawab PT Prioritas Land Indonesia. Mau ikutan? Baca Syarat & Ketentuan di sini.

 

oRiN

oRiN, emak 3 anak, bloggergoler.

115 Comments

    • Terima kasih… ini yang keren PLI-nya Pak… mengeluarkan gagasan menabung properti juga mempermudah orang memiliki hunian idaman 😀

    • It is difficult to know why God does things the way He does…but just resting in the fact that He knows what He's doing helps! What a blessing to be able to minister to your children with song…and then to hear the fruits of your labor for Christ sung in the next room. The seeds that you are planting today will grow to produce fruit for their children and be.dnoyBlessings, Joan

    • Lol yeh, i sprained … Lol yeh, i sprained my ankle about 3 days ago, also kinda sprained both my wrists, well trust me my wrists hurts 10 times more then my ankle. I heard a loud crack when i sprained my ankle too. Really thought it broke -.- phew…Well, funny..my wrists hurt more then when i broke my knee cap last year. Not sure why. But all is healing. Was this answer helpful?

    • Alone, faço votos para a que a situação não chegue a esse ponto.Para além disso, não me parece que a China queira uma Somália nas suas fronteiras, para além de ser um país que esteja rapidamente a ficar na orla dos wahabistas, o que deve preocupar ainda mais Pequim.

    • Absolutely gorgeous! I have been reading your blog for a few weeks now and I am amazed at what you can do with your brayer! I have been stamping for 100 years and have never felt the “love” for my brayer. You inspire me to dust it off and give it a whirl.Hugs,Melissa

    • Lhe admiro d+. Estava ansiosa p/ ver seus novos trabalhos. Adorei estas fotos. Desejo saúde e sucesso sempre p/ as pessoas que gosto,mesmo as que não conheço pessoalmente.Você, Agra (meu professor de fotografia) e Fabrícia Soares são meus ídolos, quando crescer,quero ser igual, ou melhor, parecida com vocês.Rio de Janeiro

    • Linda,I totally understand about the whole “digestion” of blog material..Sometimes I write on a lighter level and then others it’s a little deeper and murkier ; )And your compliments, coming from one who I so admire and respect, makes me smile and brings me such happiness. Thank YOU Linda for being a true inspiration.

    • Albanian pizza with filo pastry! What a great idea! I love filo. It is delicate to work with but so worth the gentle touch and patience when it bakes up crispy and more-ish. I love your choice this month, Lin, and hope have a wonderful holiday.Stacy

    • You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

    • พูดว่า:Thanks for your fascinating article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally the result of the inhalation of fibers from mesothelioma, which is a extremely dangerous material. It truly is commonly seen among workers in the building industry who have long exposure to asbestos. It can be caused by moving into asbestos protected buildings for years of time, Genetic makeup plays a huge role, and some individuals are more vulnerable to the risk when compared with others.

    • Hey! thank you for this helpful video. By the way, I hear many people keep on talking about natural acne remedy known as Acnezilax Secrets (just google it), but I’m not sure if it is really good. Have you thought about Acnezilax Secrets? I have heard several incredible things about it and my mate finally get rid of her acne problem, using it, but she refuses to tell me

    • My husband purchased a small turquoise frying pan at a Goodwill. The Markings on the bottom are Descoware Special Made in Belgium. Above that are the markings of B1-B 21 C. Is this a rare find and is what is the approximate value? Thank you.

    • Helt riktigt, bÃ¥de köpare och säljare betalar. Säljaren 15% i provision plus en fotoavgift om 150 kr. Köparen 22,5% i slagavgift, en kortavgift pÃ¥ 2% samt en försäkringsvgift om 50 kr inkl moms.Oavsett vilket, intressant att fÃ¥ reda pÃ¥ vad den svenska marknaden är beredd att ge för de här flaskorna. Och dÃ¥ bör man väl egentligen räkna in slagavgiften?H/B – det hoppas vi ocksÃ¥ 😉

    • పక్à°•ింà°Ÿà°¬్à°¬ాà°¯్, పద్ధతీ à°ªాà°¡ూ à°²ేà°•ుంà°¡ా à°•ొà°¨ే అలవాà°Ÿు à°šిà°¨్నపుà°¡ు à°¨ాà°•ూ à°‰ంà°¡ేà°¦ి. à°† తర్à°µాà°¤ à°¸ెలక్à°Ÿిà°µ్ à°—ా à°•ొà°¨ాలని à°¬ోà°²్à°¡ు à°¡à°¬్à°¬ుà°²ు వదిà°²ాà°• à°…à°°్థమైంà°¦ి. :-)à°¨ాà°—ాà°°్à°œుà°¨,మరీ à°®ొà°¹ం à°®ీà°¦ే à°…à°¡ిà°—ేà°¸్à°¤ే à°®ీà°°ు à°®ాà°¤్à°°ం à°Žà°²ా à°šెà°ª్à°¤ాà°°ుà°²ెంà°¡ి. .. à°…à°¬్à°¬ే à°¨ాà°•ు à°ªెà°¦్దగా à°®ొహమాà°Ÿం à°²ేà°¦ు. à°•ాà°¨ీ నస à°®ేà°³ాà°²్à°¨ి తట్à°Ÿుà°•ోà°¡ం à°•à°·్à°Ÿం à°•à°¦ా! à°…ంà°¦ుà°•ే à°¶ంà°•à°°్ à°—ాà°°ి జవాà°¬ు à°ª్à°°ాà°•్à°Ÿీà°¸్ à°šేà°¯ాà°²్à°¸ింà°¦ే!à°°ోà°œుà°•ు à°“ à°ªుà°¸్తకంà°²ోంà°šి à°“ à°ªేà°œీ à°²ెà°•్à°•à°¨ ఏరోà°œు ఏం à°šà°¦ుà°µుà°¤ాà°¨ో à°¤ెà°²ీà°•ుంà°¡ా తయాà°°ైంà°¦ి పరిà°¸్à°¥ిà°¤ి _________ఏదో à°’à°•à°Ÿి..à°®ొà°¤్à°¤ాà°¨ిà°•ి à°šà°¦ూà°¤ుà°¨్à°¨ాà°°ు..à°…à°¦ీ à°¸ంà°¤ోà°·ం!

    • Samurai, I check Mint every morning. Part of that is to make sure the transactions are labeled correctly. It also keeps me honest with my purchases. There’s no escaping a purchase: it’s right there in the morning, staring me in the eyes.

    • HÃ¥ller med ang vädret…huuu….höll pÃ¥ att blÃ¥sa bort i snöyran bÃ¥de vovvarna och jag pÃ¥ vÃ¥r morgonrunda idag.Det har vräkt ner hela natten och det driver och blÃ¥ser hÃ¥rt.SÃ¥ mysigt med julklappsbestyr 🙂 Du kan mysa till det du, lÃ¥ter härligt med ljus och mys nu pÃ¥ morgonkvisten! Önskar dig en fin dag vännenAnn-Louisekram <3

    • Obrigado Aline, pela sua sensibilidade. Infelizmente, tem muita gente que não sabe discutir futebol e quer usar este espaço para ataques e ofensas, escondidos por um endereço de email, quase sempre falso.

    • Lauric acid (monolaurin) the primary fatty acid in coconut oil is antibacterial. Laboratory studies show it will kill Heliobacter pylori, the cause of most peptic ulcers. Does this mean it will work for a person with an ulcer? No randomized controlled trials that I know of but there are many anecdotal reports of it working. No one to pay for coconut trials so we get trials of drugs, drugs and more drugs (2 antibiotics and an acid blocker in the case of conventional H. pylori treatment).

    • Simply want to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

    • If Joe really wanted to be a hero he would march into congress and tell them, I don’t have the authority as a congressmen to apologize and congress doesn’t have the constitutional authority to accept it, because we are all operating under tyranny outside of the law and the Constitution.

    • “Atheist” has a reputation, an infamous one in the ears of believers. It’s as if it’s synonymous with “evil” or even “devil.” I’d call myself a Bright or an onotological naturalist, but then everyone asks, “What’s that?!”

    • Heya this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    • Mary, your pictures are fabulous- of course we have to try this now! Beautiful! It's interesting- seems putting a ton of mayo in tuna is more an American thing- my Italian grandmothers would never havexoxo Pattie

    • I would LOVE LOVE LOVE to have a Go! Baby and already have a little list of must have dies because I really see them saving me so much time: drunkard's path, apple core, and tumbler. I am already planning quilts with this patterns in mind. Now, just to get one of these machines so I can get busy!

    • anne dit :ici c’est la rentrée en MS et malgré ça j’ai l’impression d’y avoir passé beaucoup de temps. Marqué les vêtements de mon grand (après en avoir perdu une dizaine l’année dernière cela devient donc indispensable!) trouver le cartable de ses rêves à mon fils (il voulait obligatoirement un sac à doc bleu avec des têtes de mort) préparer la trousse,ect pfff ça y est c’est passé vivement ce soir pour avoir le ressenti de mon fils

    • Hallo Leute,leider konnte ich bei dem entscheidenden Spiel nicht dabei sein, aber hab auch so mitgefiebert; den jungs am platz gratuliere ich herzlich zum meistertitel.jetzt haben wir nach vielen jahren in kw wieder eine meistermannschaft so wie wir es in den 90er waren. Super!!Gratulation auch an funktionäre, trainer, betreuer und an alle die diesen titel möglich gemacht haben;Wünsche euch allen noch eine super meisterfeier!!!!!Beste GrüßeHeli (Disco)

    • My friend put together my small business website in dreamweaver for me. However, I now want to maintain it myself—my friend recommended putting it into wordpress. However, I am not a web designer and have no idea what I’m doing—is there an easy way to convert my current website from dreamweaver to wordpress (for someone who can’t read code, etc)Thanks!

    • i skutočná láska Hello Kitty, a ak to bolo mi Å¡aty by som ju nosiÅ¥ stále boli chcem starostlivosti boli aj am na i thnk, že je peklo cutie A * S Å¡aty i love it žiadnu lož y3a! m C0cky

    • Pichilemu, un pequeño pueblo, ubicado en la Región de O’Higgins, te entrega campo y playa, es hermoso….no posee construcciones modernas, más se destaca por ser un pueblo humilde, con gente maravillosa y acogedora…me encanta..lo recomiendo

    • I simply want to say I am just newbie to blogging and certainly loved your page. More than likely I’m going to bookmark your website . You actually come with beneficial stories. Many thanks for revealing your blog site.

    • 铭盛卡行(QQ1228557129)所出售卡均为一级卡源,全新无任何交易记录,资料齐全,真实身份办理,亦可指定名字办理,诚信淘宝担保交易! 例如—可以给你淘宝店刷提高您的淘宝信用记录。 例如—你想接受汇款,但又不想让对方知道自己的真实姓名。 例如—您想给领导送礼办点事情,但是又不想让自己的隐私暴露!这时您就需要到我们提供办理的卡,我们的卡可以让您随意的a转帐–送礼。给客户保密了隐私的同时也去除了客户的后顾之忧。本团队以真实代开卡【QQ:1228557129】办理、分别提供7大银行卡;中国银行—工商银行—建设银行—农业银行—交通银行—招商银行—邮政银行[网上银行(口令卡,电子证书,U盾)长期供应,保证全新开户,保证开户资料齐全,保证带真实有效开户原件,承接指定名字开户我们的宗旨是:质量+速度+信誉!我们希望与 有长期需要的客户建立长期合作关系,彼此信任,共同赢利。如有需要请联系!非诚勿扰! 客户的满意是我们的心愿欢迎光顾公司宗旨: 公司执行国家金融方针和政策,在法律、法规规定的范围内开展业务, 自主经营、自负盈亏、自我约束、自担风险、切实为小企业、农民、农业及农村经济的发展服务。公司文化: 诚信—用心做事,诚信为人 规范—规范管理,依法治企 高效—真诚服务,高效便捷 和谐—同舟共济,创建和谐公司口号: 以实力、效率立足于市场 用服务、便捷来赢得口碑 崇尚职业道德,遵守法律法规  急您所急、思您所思温馨提示:在本卡行购买的卡可用于收藏使用!

    • importantisimo,imaginate q sea de un pais q no tengo posibilidad de traducir la informacion como a de comprender los beneficios de los productos y es mas como hacer pedidos realmente seria un fracaso. lo ideal seria disponer los productos en cada pais. ejemplo a peru no llega el comercio y se llega no se sabe donde los venden. gracias.

    • Not sure about that, Leanne for two reasons:a) I’ve tried to leave most of my exes out of my blogb) I’m not sure if that one tango lesson is enough to build a whole post onLet me think about it…I’ll get back to you…Wendy

    • Julius Sveiki, norejau uzklausti del navigaciju. Noreciau tokios, kuri veiktu be wi-fi, ir be "mobiliojo interneto". Kaip kad buvo su CoPilot. Tai tas, Sygic ar kitos navigavijos taip ir veikia? Nes pvz google mapsai, jiems intiko reik zemelapiams. Dar kazkoki Brut minejot, kas tai yra? Gal galite paaiskinti. 🙂

    • Ha!! You’re too funny! Actually, when I first started working with The Honest Company, I wrote that we should strive to make a diaper that moms love so much, they don’t want to potty train. Success, success!!Thanks so much for being at our launch party and for this great write-up!Janelle SorensenCommunications ManagerThe Honest Company

    • When can we expect this issue to be reversed. We have corrected the issue and were making a wopping $100 per month and now are faced with laying off 10 employees due to the drop in sales. Man Google a warning is webmaster tool would have been less evil! Please let us know when sites will start getting there ranking back.

    • A combination of #’s 3 and 5. Also, don’t relish strangers approaching my dog and petting with asking permission. My dog is a sweetie (because of adequate training!), but not all dogs are. Somewhat solved this issue by getting my dog a halti collar — most non-dog folk think its a muzzle and won’t approach!

    • Skønne billeder af frie legende hunde, dejligt at det kan lade sig gøre i Søndermarken.Lyder ikke som om det helt nemt at finde fred og ro omkring dig i øjeblikket. HÃ¥ber at der er roligt i weekenderne, enten i by eller pÃ¥ land.God weekend Lone

    • Good write-up. I’m a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a frequent visitor for a really long time.

    • I just got some Hello Hydration shampoo and conditioner to try. It cost $2.99 for each at Target. Unfortunately, they don’t have all of the other curlcentric products…yet. And if you have a Rite Aid, the ones here are selling bottles of extra virgin olive and soy oil for ONE DOLLAR!

    • Ya same prob here with Pandora stopping after 2 songs. Got app for camera working . WiFi works but I can’t figure out if it is stopping stream at idle or what is there a tweak to fix? Works well on everything else. Love ur work max. Thanks.

    • Félicitations a notre sovana national 🙂 🙂 pour sa prime de meilleur chasseur belle prime de 100euro ce soir la c’était pas une carabine a plomb que tu avait sovana mais un fusil a pompe !! 🙂 🙂 allez vivement le 26 juillet pour la prochaine chasse aux étoiles cette fois ci avec un lance rocket !! 🙂 🙂 Bonne chance aux membres de la team pour leur tournoi a las vegas avec une spéciale dédicace a jimgi7 🙂 🙂

    • LoopyS: I totally understand where you're coming from too. Ultimately I don't think there's any one easy answer to this, but I do think that having this discussion in such a constructive manner is really important

    • Es un excelente libro. Estoy totalmente en desacuerdo con que Carlos Ardohain deba dejar la poesía, ya que a mi criterio tanto en ese terreno, como en el de la pintura, se destaca ampliamente. Quizás deberían indagar más en sus obras poéticas, realmente van a encontrar cosas muy ricas. Sólo una opinión, saludos!

    • J’enlève le doublon, Jeanne.Vous connaissez la vieille plaisanterie : la théorie, c’est quand on comprend, mais que ça ne marche pas ; la pratique, c’est quand ça marche, mais qu’on ne comprend pas ; l’informatique, c’est quand ça ne marche pas et qu’on ne comprend pas.

    • purple cow asks:How many left-leaning anarchists do you know that list Hitler's 'Mein Kampf' amongst their favorite books?How many readers and posters at this site can compare and contrast Mein Kampf and The Communist Manifesto?Do you suppose the two texts lay out ideologies that are polar opposites?The two are more alike than different, and it is where they are similar that they are most brutal, repressive and murderous.

    • chi ha reali interessi in tutto questo? Felice ti darà la sua interpretazione.Nel frattempo ti do la mia: temo che la situazione stia scappando di mano, ammeso e non concesso che una mano vi sia.Troppi gatti stanno correndo verso la trippa.Ed a questo punto il gioco si fa molto, troppo pericoloso. La gran fiammata potrebbe essere molto vicina.

    • Seems to me that having something that's neater than sliced bread or pheromonic underarm sweet-smellum is all well and good: If you can pay for it.When you're some dozen or fourteen trillion greenies in debt, how do you pay for it? Just keep the printing presses rolling?Our society is based on a guns'n'butter philosophy. A strong military needs a strong economy, or an overly-large percentage of a Soviet-style economy. At the rate we're going, we're gonna be the highest-tech third-world country in history.Art

    • Came to see you yesterday, had visited tripadvisor and your website…husband looking forward very much to trying your beers (me not so, but hey, there’s always a gin and tonic!)…unfortunately must have missed the details of your closure between 11 and 22 November…gutted! ( For future reference do you have a list of closure dates so that we can perhaps visit next time we are in Bruges please?many thanksSam and Paul“Eager future visitors from England )”

    • I feel like you could probably teach a class on how to make a great blog. This is fantastic! I have to say, what really got me was your design. You certainly know how to make your blog more than just a rant about an issue. Youve made it possible for people to connect. Good for you, because not that many people know what theyre doing.

    • Zut, encore un problème de lien dans mon commentaire de 02:48, en attente : Las, on a beau être blindé comme un on n’en demeure pas moins poreux à la critique et aux sarcasmes…

    • disse:Third Flower horn…My spouse and i are already now delighted that Albert could carry out his scientific tests thanks to the thoughts he had by means of your website. It can be every so often perplexing to just always be making a gift of methods which many people could ha…

    • OczywiÅ›cie wszystkie zachwycajÄ… wyglÄ…dem.;D Å›wietnie że otrzymaÅ‚yÅ›cie te bony ponieważ należy siÄ™ wam za prowadzenie Å›wietnych blogów.;DMam maÅ‚e pytanie:) Gdzie kupiÅ‚aÅ› buty.? Szukam ich wszÄ™dzie i nie mogÄ™ znaleźć

    • Hello this is somewhat of off topic but I was wanting toknow if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

    • Kelly, you are so right, but every point. The school librarian is also often the very person to introduce kids to new (new to them at least) books. So many kids can't get to the libraries in their communities.

    • Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει το κομμάτι πήγαινε σε κανένα κουρδιστό ποροτοκάλι που είναι του επιπέδου σου

    • Niall vuole fare il militare ed è pronto xD Louis minaccia un bambolotto e fjidfdufid nella foto da piccolo è da far sciogliere ♥ Aveva già una passione per le bretelle LOL Louis indossa un pallone:D Harry,l’animale u.u Zayn,mister cannuccia u.u Liam ha freddo D:

    • nici copiii cu triciclete/biciclete mici nu au voie? cam stupid.prin care parcuri? ala unul, centralul?pe aleile de sub tampa au voie masinile? de ce? mai nou urca toti la piscina si parcheaza in fata agrementului, cu voia gardienilor.daca primaria distruge (in trecut desigur) spatiul verde din jurul bloacelor si face parcari e ok?

    • it the best for me in conversations with God in stating “seek the approval of no one”I want to get me a t-shirt with that staement on it.My vendor is coming to take us to lunch today YAY!!!!! Going to a Japanese restaurant. I dont really like japanes foor but I love their dumplings and I just checked the menu and they got some filet mignon, Niiiice!!!!

    • Po co, majÄ…c możliwość zakupu zgodnego z prawem, ktoÅ› miaÅ‚by kupować u mafii??jak to po co – bo jest taniej…chyba juz pisaÅ‚em na lata 98-99 byÅ‚ to stosunek 12,5 do 7~8 guldena;i dlatego w kofiszopach siedzÄ… turyÅ›ci narkotykowi;pozdrawiam

    • I was curious if you ever considered changing the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?

    • 京子さんの生き生きした様子が伝わるような文面です。日本のお母ちゃんって感じの方なのでしょうね。でも、産後の無理はだめです。自分は大丈夫だと思うのが常でして、その先を見て無理をしないという選択をするのが、本当にかしこいお母ちゃんだと思います。私は産後、シルバーセンターとファミリーサポートにおせわになりました。1か月間でした。(土日を除く20日間)シルバーさんに家事と育児の介助ファミリーサポートさんに上の子の保育園送り迎え自分の昼ご飯、冷凍食品を宅配朝食・洗濯その他雑用は夫。これで、私は産後育児のみです。楽して悪いことは何もありませんよ。お金は今からじわじわ貯めても間に合うと思います。けちってはいけませんよ。私が無理すれば10万円節約できると思ったなら、それは間違ってます。ここは、旦那さんにも協力して貰わないと。お店は学生のバイトを1か月だけとか?あと、親しい方を亡くすことは心に大きな衝撃をあたえます。私も妊娠5か月の時に父が急死しました。結構大丈夫だったんですけど、ずんずんと喪失の痛みがやってきました。出産して暫くしたころが、一番きつかったかも。自分の心のケアも忘れずに。ご無事の出産をお祈りしています。2437

    • Yes, it is a symptom of white supremacist racism.Hinduism is not a faith which is coded (west European) white and so is exotic and ripe for turning it into whatever you want without regard for those the people whom it belongs to. That is what the attitude behind it.

    • that Britain would leave for a long time now and got laughed at. But they did and good for them.Germany will not let them go easily though and war could be in the cards somewhere down the road.

    • this himself. He put BO, Sr., as his papa on his BC and COLB, and even if they are frauds, he listed BO, Sr., as his dad, which Sr. wasn't an NBC.So it doesn't matter for BO, Jr. If it turns out that he really has a dad (biologically the sperm donor), it doesn't matter if he claims Sr. as papa. That's the key here. If a child is adopted at birth, they become the natural parent. I know because we have an adopted child. You're the legal parents.

    • I believe you have created a few really interesting points. Not as well many ppl would really think about it the direction you just did. I am very impressed that there is so much about this subject that has been uncovered and you made it so nicely, with so considerably class. Superior one, man! Really special things right here.

    • Hell, he could even shoot for 2020, or 2024, or even 2028. It worked for Ronald. So what if he was already 70 and dotty before he ever got into the White House? He got himself a facelift and a permanent application of Grecian Formula, and the goppers loved it.

    • 02/06/2011 – 1:19pmEstoy contigo, compañero astur, que difícil ye ser del Barça en Asturies, sobre todo por culpa de cuatro babayos merengones. Afortunadamente también conozco aficionados merengues con los que puedes hablar de fútbol, pero claro, esos cuatro babayos son los que meten más ruido.

    • Julius,I know you and Don treat each other like brothers.Now Don is gone, I hope you will not forget his legacy.Be careful out there. I am praying that no more Americans will die at OEF mission. We cannot afford to lose anymore American life. Leo(Don’s Dad using Sherry’s account)

    • Loved reading this Jonny! I am heading for Melbourne next month (and Sydney) for 6 days in total. Really looking forward to it. Loved the Kmart photo. We have Kmart in NZ (as you would probably know) it is our pre cinema stop for cheap junk food!

    • no.. bcus most of the sole IS uneven.. the middle of the sole only hits the ground on the side.. i gues they tried to make it feel like a foot with an arch.. but mny like me hav flat feet.. i showed these to a podiatrist.. he said theyre really weird.. and tht it isnt right, because it causes uneven pressure on the feet

    • I have been to upstate NY, but only in the summer, when everything is so beautiful. The Finger Lakes region is especially wonderful. However, I have not been there in the winter, where some of those places get many feet of snow. Thanks for sharing your religion’s history, and the great photos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.